Росія посилає на фронт молодих африканців вмирати у війні проти України

від Савицький Олексій
32 переглядів

росіяни відправляють на фронт в Україні молодих африканців, зокрема погрожуючи в іншому випадку депортувати їх із рф, –Bloomberg з посиланням на європейських чиновників.

Кремль змусив тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати разом із російськими військами в Україні, поповнюючи ряди наступальних сил у Харківській області, за оцінками європейських чиновників.

За оцінкою джерел, російська влада вже змусили вирушити в Україну тисячі африканців. Все частіше їм загрожують не продовжувати візи, якщо вони не погодяться вступити до армії. Журналісти зазначають, що російські спецслужби також затримували вихідців з Африки, які перебували в Росії за робочими візами. Їх ставили перед вибором бути депортованими чи підписати контракт із Міноборони.

Видання повідомляє, що за повідомленнями української розвідки, росія проводить глобальну кампанію з вербування іноземних найманців щонайменше у 21 країні, включаючи декілька країн Африки. Кампанії з набору до армії пропонують потенційним контрактникам великі бонуси та зарплати. Вербувальники також націлилися на мігрантів та студентів, які раніше шукали роботу в росії. У деяких випадках їх заманювали обіцянками гарної роботи, а потім змушували проходити навчання та вирушати на фронт.

Високопоставлений український чиновник заявив, що серед полонених побільшало іноземних бойовиків. За його словами, особливо часто зустрічаються африканці та непальці.

Раніше цього року уряд Катманду заявив, що йому відомо про близько 400 молодих непальських чоловіків , які були завербовані росією, але набагато більше людей, ймовірно, зареєструвалися без відома уряду. Рішення Індії припинити вербування непальських гуркхів до своєї армії, поклавши край 200-річній традиції, могло спонукати непальців шукати роботу в росії та інших країнах.

За словами Євгена Примакова, голови “Росспівробітництва”, в росії зараз навчається 35-37 тисяч африканських студентів.

“Щороку ми залучаємо близько 6500 студентів з Африки на безкоштовне навчання в росії”, — сказав він на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні