Спецоперацією ГУР була пожежа на російському ракетному кораблі “Серпухов”

від Савицький Олексій
11 переглядів

Легіон “Свобода Росії” і представник ГУР Андрій Юсов дали пресконференцію і розповіли , що пожежу на кораблі влаштував російський військовий, який нині є рекрутом Легіону на позивний “Гога”. росіянин служив на “Серпухові” і довгий час допомагав українським спецслужбам, а потім влаштував диверсію.

“Гога” вийшов на зв’язок із Легіоном у 2023 році, будучи чинним військовослужбовцем Балтійського флоту з допуском до держтаємниці. Довгий час, із загрозою для власного життя він надавав Легіону важливу інформацію. Після того, як перебування на кораблі та подальша робота на користь сил опору стала загрозливою, були сплановані та проведені активні дії всередині корабля. Внаслідок проведеної диверсії вдалося зсередини зруйнувати приміщення корабля та повністю знищити засоби зв’язку та автоматизації.

Разом із секретними документами “Гогу” вдалося вивезти в Україну.

Як відомо, “Серпухов” горів 7 квітня, коли стояв у місті Балтійськ (Калінінградська область). В ГУР казали, що вогонь повністю знищив звʼязок і автоматику, тому ремонт корабля буде тривалим. Жодних деталей тоді не сказали, але опублікували відео з планом корабля і моментом підпалу.

“Сєрпухов” проєкту 21631 “Буян-М” — доволі новий корабель. Його спустили на воду у 2015 році. Він має на озброєнні крилаті ракети «Калібр» та «Онікс», якими рф бʼє по Україні.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні