Правляча коаліція в Німеччині з метою економії заморозила додаткові виплати Україні

від Савицький Олексій
7 переглядів

За даними газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, федеральний уряд Німеччини найближчим часом не планує надавати Україні додаткову фінансову допомогу. Причина цього — відсутність у поточному бюджетному плануванні коштів, які могли б бути передані Києву.

Як повідомляє видання, ініціатором призупинення виплат став міністр фінансів Крістіан Лінднер. У листі від 5 серпня він попросив міністра оборони Бориса Пісторіуса припинити виділення коштів Україні та стежити за дотриманням встановлених бюджетних лімітів.

Втім, вже узгоджені виплати та поставки озброєння Україні будуть здійснені. У 2024 році Німеччина запланувала виділити на підтримку України вісім мільярдів євро, а максимальний ліміт на 2025 рік становить чотири мільярди євро. Ці кошти вже розподілені, і додаткові заявки Міністерства оборони більше не будуть задоволені за розпорядженням канцлера Олафа Шольца, зазначає FAZ.

Водночас, як повідомив депутат ХДС Індо Гедехенс, канцлер Олаф Шольц та його уряд фактично заморожують фінансову та військову підтримку України. Однак Німеччина разом із країнами “Великої сімки” працює над створенням інструменту фінансування України за рахунок використання заморожених російських активів.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні