Білорусь розгорнула на кордоні з Україною авіацію і війська ППО,- ЗМІ

від Савицький Олексій
8 переглядів

Білорусь посилила свою військову присутність на кордоні з Україною, розгорнувши авіацію, війська протиповітряної оборони, зенітні ракети та солдатів з радіотехнічних військ. Цей крок відбувся після того, як президент Олександр Лукашенко оголосив, що майже третина білоруської армії, яка налічує близько 60 тисяч військових, буде розміщена вздовж кордону,- AP

За словами Лукашенка, це рішення було прийняте у відповідь на збільшення чисельності українських військ уздовж кордону, хоча ці дані не були незалежно підтверджені. Ця розгортання свідчить про значне загострення ситуації в регіоні, що підвищує напруженість на тлі тісного співробітництва Білорусі з Росією в контексті триваючого конфлікту в Україні.

Україна не підтвердила розгортання білоруських військ на спільному кордоні довжиною 1,084 кілометри.

росія використовувала Білорусь — яка сильно залежить від російських кредитів і дешевих енергоресурсів — як плацдарм для свого повномасштабного вторгнення в Україну, переміщуючи війська через білоруську територію для атак з півночі. У 2023 році Росія також перемістила частину своїх тактичних ядерних озброєнь до Білорусі.

У неділю Лукашенко закликав до переговорів між росією та Україною, але заявив, що нинішні дії Києва в Курській області росії перешкоджають початку діалогу. Він охарактеризував цю “ескалацію” як спробу спровокувати Москву.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні