Родини полонених маріупольців виступили проти зміни керівництва ГУР МО

від Юрій Гончаренко
3 переглядів

Громадська організація “Сила морської піхоти” висловила рішучий протест щодо ймовірного звільнення з посади начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України та голови Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, генерал-лейтенанта Кирила Буданова.

За словами представників організації, такі зміни можуть негативно вплинути на процес обміну військовополоненими, який наразі налагоджений під керівництвом Буданова. Вони підкреслюють, що за два роки на посаді голови Координаційного штабу Кирило Буданов підтримував постійний зв’язок з родинами полонених Маріупольського гарнізону.

“Все, що було зроблено і робиться для кожного військовополоненого і їх родин, є прикладом сумлінної праці. Налагоджена робота дала ці довгоочікувані обміни, які чекає кожна родина, затамувавши подих”, – йдеться у заяві.

Представники родин, друзів та небайдужих до долі полонених героїв Маріуполя висловлюють категоричне несхвалення можливої зміни керівництва Координаційного штабу. Вони побоюються, що це може призупинити поточні процеси обміну.

“Маріупольський гарнізон, 36 бригада разом з іншими бригадами мають надскладний процес по поверненню з полону наших героїв. На нашу думку, думку всіх родин, зміни керівників робочої групи можуть призупинити процеси обміну, що тривають”, – наголошують у “Силі морської піхоти”.

Організація закликає керівництво держави “зробити все можливе для підтримки структур, дотичних до обмінів, почути родини військовополонених та не вносити зміни”.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні