РНБО планує посилити контроль за в’їздом іноземців в Україну

від Юрій Гончаренко
7 переглядів

У вівторок, 13 серпня, в Апараті РНБО України відбулася міжвідомча нарада щодо посилення контролю за в’їздом та виїздом іноземців з України. Про це повідомляється на офіційному сайті РНБО.

За інформацією джерела, нарада пройшла під головуванням Секретаря РНБО Олександра Литвиненка. Учасники обговорили стан виконання попередніх рішень Ради, спрямованих на посилення прикордонного та міграційного контролю в умовах воєнного стану.

Ключовою пропозицією стало визначення переліку країн з безвізовим режимом, громадяни яких будуть зобов’язані подавати електронне повідомлення про намір в’їхати в Україну.

“Важливого значення набуває питання необхідності адаптації українського законодавства до законодавства ЄС”, – зазначили учасники наради. Для цього планується розробити та внести до Верховної Ради законопроєкт щодо запровадження системи електронного повідомлення про в’їзд для громадян країн з безвізовим режимом.

Окрему увагу приділили створенню механізму заборони в’їзду для іноземців, перебування яких в Україні є небажаним з міркувань національної безпеки.

Нагадаємо, що подібні заходи з посилення прикордонного контролю вже впроваджувалися раніше. Зокрема, у червні було повідомлено про нові правила перетину кордону для чоловіків призовного віку.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні