Бен Ходжес, колишній командувач армії США в Європі, прокоментував операцію ЗСУ в Курській області

від Савицький Олексій
7 переглядів

Бен Ходжес, колишній командувач армії США в Європі, прокоментував операцію ЗСУ в Курській області, підкресливши, що вона спростовує страхи про можливу ескалацію з боку путіна, зокрема щодо застосування ядерної зброї. Він зазначив, що найгіршим кроком у відповідь з боку путіна став ракетний обстріл супермаркету в Україні, що підтверджує переоціненість “червоних ліній” російського диктатора.

Операція України в Курській області спростовує побоювання, що російський диктатор володимир путін піде на ескалацію, заявив в інтерв’ю DW колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес.

“Це розвіює страхи, що путін може вдатися до ескалації та застосування ядерної зброї. Найгірше, що він зробив у відповідь, — це обстріляв черговий супермаркет в Україні ракетами. Ми занадто довго стримували себе,” — наголосив Ходжес.

Він також підкреслив, що ця операція є частиною оборонних дій України проти російських атак. Ходжес зазначив, що Україна не має наміру захоплювати російську територію, але ця операція змусить Росію переглянути свої дії.

Екскомандувач армії США наголосив, що більше не існує “червоних ліній” путіна.

“Українці дали нам важливий урок — навіть в умовах тотального використання дронів можна успішно підготувати операції такого масштабу. Очевидно, що головком ЗС рф Герасимов і генеральний штаб рф проігнорували розвіддані про підготовку України до атаки,” — додав Ходжес.

Водночас генерал-лейтенант підкреслив, що Україна не зацікавлена в захопленні російської території, але ця операція змусить Росію переосмислити свої дії. Він додав, що такі дії є частиною оборони України від російських атак.

“Це класичний приклад військової доктрини в дії — вибрати слушний момент, відволікти супротивника і зменшити тиск на свої війська,” — резюмував Ходжес.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні