Вражено великий десантний корабель росії “ямал”: Він отримав пошкодження- ГУР

від Савицький Олексій
17 переглядів

Українські Сили Оборони 23 березня вразили об’єкти Чорноморського флоту рф в окупованому Криму, зокрема, 13-й судноремонтний завод у Севастополі. На території останнього був пришвартований великий десантний корабель ворога “Ямал”, який внаслідок удару отримав критичні пошкодження, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ рф у Севастополі, де, серед іншого, й був пришвартований великий десантний корабель ворога.
 
“За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК “Ямал” носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.
Окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті. Інші деталі про втрати агресора внаслідок ракетної атаки Сил безпеки та оборони України проти військових об’єктів терористичної росії уточнюються”, — йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, росіяни не припиняють відкачувати воду з корабля. “Ямал” 2014 року брав участь в анексії українського Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті. Інші деталі атаки поки уточнюються.

Напередодні у Генштабі ЗСУ повідомили, що Збройні Сили України уразили два російські великі десантні кораблі рф “Ямал” та “Азов”. Також українські військові завдали ударів по вузлу зв’язку Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі. 

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні