Зеленський назвав причину, через яку Шольц не дає Taurus

від Савицький Олексій
19 переглядів

Як стверджується у матеріалі видання Politico, президент “не розуміє, чому Україна не отримує зброю, яка потрібна, щоб вижити”. Проте Зеленський визнає, що питання не є простим, адже ракети Taurus, за словами Шольца, є найсильнішою зброєю без’ядерної німецької армії, і він не хоче залишати свою країну без цього озброєння. https://www.politico.eu/article/zelenskyy-blasts-scholzs-reason-for-not-sending-german-taurus-missiles/

“Канцлер вважає, що Німеччина неядерна держава і Taurus єдина потужна зброя, яку має країна”, – сказав Зеленський.

Йдеться про побоювання щодо погроз застосування атомної зброї, які лунають з боку кремлівського лідера путіна. Проте Зеленський “не думає, що ці ракети можуть захистити світ від ядерної загрози з боку росії”.

Зараз Київ та Берлін все ще продовжують обговорення ймовірного постачання ЗСУ цих ракет, але питання “не таке просте”. Тим часом Шольц пояснює, що, оскільки Німеччина не є ядерною державою, Taurus — найпотужніша зброя федерації, без якої він не може залишити свою країну. Що такий крок може призвести до ескалації війни і втягнути Німеччину у прямий конфлікт із росією.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба переконаний, що якщо ФРН відправить ЗСУ ці ракети, ескалації чи втягування Заходу у війну не буде. Він додав, що цей вид озброєння є пріоритетом для Сил оборони у 2024 році.

Президент зазначив, що Україні потрібні не тільки Taurus, а й ATACMS та винищувачі F-16. “У наших партнерів є певна зброя, яка нам сьогодні необхідна, щоб вижити. Вона потрібна Україні, щоб вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо її”, – наголосив Зеленський.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні