Коригував подвійний удар по Одесі: зраднику загрожує довічне ув’язнення та конфіскація майна

від Савицький Олексій
8 переглядів

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі ще одного агента ФСБ. Ним виявився місцевий рієлтор, який шпигував за українськими Силами оборони та коригував повітряні удари по місту.

15 березня цього року він передав російській спецслужбі інформацію про наслідки подвійного ракетного удару по Одесі, коли російські війська атакували цивільну інфраструктуру міста балістичними ракетами “Іскандер-М”. Після першого удару, коли на місце прибули рятувальники, поліція та медики, окупанти завдали другого удару. Агент ФСБ прибув на місце події після цього та провів дорозвідку, передавши окупантам інформацію про уражені об’єкти та кількість постраждалих.

Зловмисник підтримував зв’язок з російською спецслужбою через знайомого, який брав участь у бойових діях на сході України. Далі інформація передавалася до підрозділу ФСБ, який дислокується на окупованій частині Донеччини. Після “зливу” інформації, рієлтор продовжив виконувати завдання щодо коригування ворожого вогню, використовуючи свої зв’язки серед клієнтів.

СБУ задокументувала злочини агента та затримала його, коли він готувався передати нові розвіддані агресору. Крім цього, було встановлено, що затриманий також займався інформаційно-підривною діяльністю, поширюючи фейки та виправдовуючи воєнні злочини росії.

Під час обшуків у нього вилучили мобільні телефони та ноутбуки з доказами його злочинної діяльності. Зловмиснику висунуто підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема за державну зраду, порушення рівноправності громадян та виправдовування збройної агресії рф. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
◾️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
◾️ ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
◾️ чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні