Білий дім завершує розробку плану пом’якшення обмежень щодо того, як Україна може використовувати надану США зброю, дозволяючи Україні завдавати глибших ударів по території росії,-ЗМІ

від Савицький Олексій
9 переглядів

Білий дім завершує роботу над планом, що передбачає послаблення деяких обмежень на використання Україною наданої США зброї, а також покращення її здатності захищатися від російських ракет і завдавати ударів по цілях на території росії ,- Politico

Переговори проводилися в тісному колі невеликої групи посадовців Білого дому. Деталі плану ще обговорюються, але офіційні особи у Вашингтоні, Лондоні та Києві останніми днями розглядали можливість розширення території всередині Росії, по якій Україна може завдавати ударів зброєю американського та британського виробництва.

Також обговорювалися способи запобігання подальшим транскордонним атакам з боку росії, включаючи можливість дозволити Україні використовувати британські ракети дальнього радіусу дії, які містять американські компоненти, для ударів по території Росії.

Адміністрація Байдена розглядає можливість пом’якшення обмежень на використання Україною американської зброї для захисту від російських атак. Обговорення зосереджені на розширенні географічної зони всередині росії, по якій Україна зможе завдавати ударів за допомогою американських і британських ракет. Ця зміна відображає зростаючий тиск з боку Києва, законодавців і недавніх даних розвідки, які свідчать, що Іран поставив Росії балістичні ракети.

Раніше США обмежували використання Україною далекобійних ракет через побоювання щодо ескалації конфлікту з Росією та через обмеженість власних запасів. Однак останні переговори вказують на можливі зміни, особливо щодо використання британських ракет Storm Shadow, які містять американські компоненти, для ударів глибше по російській території.

Це коригування політики може дозволити Україні ефективніше захищатися та завдавати ударів по важливих російських позиціях, чого домагалися законодавці з обох партій на тлі останніх просувань Росії. Очікується, що президент України Володимир Зеленський продовжить шукати міжнародну підтримку під час Генеральної Асамблеї ООН, зокрема щодо потенційного мирного плану для припинення війни.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні