Отримали підозру брати екснардепів-зрадників Медведчука та Козака

від Савицький Олексій
37 переглядів

СБУ та ГБР заочно вручили підозри братам колишніх нардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Сергія Медведчука та Богдана Козака, які перебувають за кордоном, звинуватили у несплаті податків на 75 млн гривень у 2017-2023 роках.

За версією слідства ці кошти були спрямовані на фінансування війни рф проти України.

Слідством встановлено, що Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років.

Мова йде про умисно виведені “в тінь” мільйони гривень, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

Також підозри отримали директор та бухгалтер їхньої львівської компанії з виробництва будівельних матеріалів, які вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації. Вони перебувають в Україні.

На підставі зібраних доказів Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Дії їхніх спільників – директора і бухгалтера підконтрольної компанії, які перебувають в Україні додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні