Тимошенко і Немиря намагаються переконати євродепутатів не приймати Україну в ЄС за прискореною процедурою – ЗМІ

від Юрій Гончаренко
6 переглядів

Лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко разом з однопартійцем Григорієм Немирею намагаються переконати європейських депутатів не надавати Україні статус члена ЄС за прискореною процедурою. Для цього вони 4-5 вересня провели низку зустрічей із впливовими європейськими політиками під час Політичної Асамблеї Європейської народної партії (ЄНП) у Брюсселі, в якій взяла участь і делегація від партії “Батьківщина”. 

Зокрема, Тимошенко та її політичний радник Немиря поспілкувалися з президентом ЄНП Манфредом Вебером, віцепрезидентом ЄНП Анджеєм Галицьким та експрем’єр-міністром Литви Андрюсом Кубіліусом. Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних поінформованих джерел.

Під час цих зустрічей політики намагалися переконати європейських колег у тому, що Україна зараз нібито не готова отримати статус члена ЄС за прискореною процедурою. Головним аргументом Тимошенко і Немирі було те, що чинна українська влада не здатна провести необхідні для членства в ЄС реформи, а також використовує довіру європейців у власних корисливих інтересах.

Зазначимо, що європейські політики недостатньо обізнані в усіх нюансах поточної політичної боротьби в Україні. У звʼязку з цим вони сприймають Тимошенко як лідерку парламентської фракції та очільницю однієї з партій Майдану, тому, хоч до її слів і ставляться з певним подивом, але вона має досить високий рівень довіри.

Наразі складно точно оцінити, наскільки сильно така діяльність Юлії Тимошенко та її радника вплине на ставлення до України з боку учасників Асамблеї.

Також додамо, що, як відомо, парламентська фракція партії “Батьківщина” наразі перебуває на межі розколу. Низка депутатів, в першу чергу обраних за мажоритарною системою, не перебувають під контролем керівництва партії та готові вийти з її складу. В такому випадку фракція автоматично припинить своє існування.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні