Аналоги Humvee, MaxxPro і M113 на полі бою: ексклюзивне відео бою спецпідрозділу Сил оборони

від Юрій Гончаренко
7 переглядів

Бійці Сил оборони України завадили ворожій ДРГ зайти в тил до наших військ

У розпорядженні Defense Express опинилося відео бою одного зі спецпідрозділів Сил оборони України, в якому наші військові використовують саморобні аналоги американського бронеавтомобіля HMMWV (Humvee) та бронетранспортерів MaxxPro і M113 під назвами “Характерник”, “Сікач” та “Лис” відповідно.

Бій проходив проти ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Як стверджує джерело, яке надало відео, подія відбулася в середині лютого на Запорізькому напрямку.

"Характерник" — аналог Humvee
“Характерник” — аналог Humvee

Ворог мав намір зайти у тил до наших військ, але його вчасно виявили з розвідувального безпілотника. На перехоплення групи висунувся український підрозділ, підсилений бронетехнікою.

"Лис" — аналог M113
“Лис” — аналог M113

Як відзначає джерело, нашим захисникам вдалося без втрат витиснути ворога на окуповані території. Чи є втрати у російського окупаційного війська під час цього бою — не повідомляється.

"Сікач" є аналогом бронетранспортера MaxxPro
“Сікач” є аналогом бронетранспортера MaxxPro

Минулого місяця у виданні OBOZ.UA розповідали, що деякі підрозділи Сил оборони України через дефіцит бронетехніки використовують на полі бою аналоги різних американських машин — йдеться про кустарне виготовлення техніки з темпом по п’ять машин на місяць. На кадрах демонструвався броньований автомобіль “Характерник”, який є аналогом легендарного бронеавтомобіля HMMWV або Humvee, а також “Сікач”, який візуально нагадує колісний бронетранспортер MaxxPro.

А раніше у цьому місяці Головне управління розвідки Міноборони України в одному зі своїх повідомлень розповідало, що під час оборонної операції на Авдіївському напрямку “розвідники використовували зокрема бойові бронь

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні