російські ЗМІ повідомляють, що терористи спочатку планували напасти на концерт Шамана у тому ж Крокусі.

від Савицький Олексій
8 переглядів

Стрілки Файзов та Фарідуні щонайменше п’ять разів відвідували “Крокус” за два тижні до теракту. Вони засвітилися біля концертного майданчика перед виступами Лепса та Шамана.

За попередніми даними, спочатку терористи хотіли напасти на концерт Шамана у Крокусі, що відбувся 9 березня. Але попередження посольства США змінило плани. російські спецслужби так і не змогли встановити від кого і де виходила загроза, про яку говорили американці.

Також повідомляється, що Фарідуні, який до нападу на концертний зал, неодноразово бував у Крокусі та вивчав обстановку (наприклад, 7 березня), раніше придивлявся до іншого об’єкту.

Фотограф, який працював у Крокусі 7 березня, випадково сфотографував одного зі “стрільців”, коли той прийшов “на розвідку” до торгового центру.

Випадково, крупним планом, буває, терористи вони ж, як олені, ціпеніють під спалахом. А потім фотограф 2 тижні зберігав навіщось фото незнайомої людини на камері.

Терористи працювали на пару із силовиками?

Експерти звернули увагу на одне відео із Крокуса. Тут знято старт стрілянини. Особливу увагу привертають однаково одягнені чоловіки (синьому), які сидять у різних кутах зали. Саме вони почали найбільше метушитися і віддавати накази після перших пострілів. Двоє з них побігли до дверей і почали зачиняти їх, ніби спеціально не даючи людям вийти.

Експерти зазначають, що співробітники відділу “Е” Кремля на завданнях одягаються схожим чином, щоб не втратити один одного серед натовпу.

А тим часом, ІДІЛ начебто оголосив про ще кілька терактів на росії за катування їхніх “бойовиків”

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні