Слова Макрона про надсилання військ до України розлютили США

від Савицький Олексій
16 переглядів

Макрон хоче захопити лідерство у підтримці УкраЇни, але поки більше говорить , ніж діє ‒ Bloomberg

Слова Макрона про можливість введення своїх військ до України розізлили американських посадовців, які побоюються ескалації з росією.

За словами неназваного високопосадовця, якого цитує видання, слова Макрона про можливу відправку військ в Україну викликали публічну критику з боку канцлера Німеччини Олафа Шольца і розлютили американських чиновників, які в приватних розмовах кажуть, що такий крок може спровокувати зіткнення з росією.

Натяки Макрона, імовірно, мали на меті змусити главу рф володимира путіна вагатися. Але співрозмовники Bloomberg кажуть, що слова французького президента, можливо, мали зворотний ефект.

Макрон, за словами високопоставленого американського чиновника, зміг розвіяти тривалу невизначеність щодо місцезнаходження “червоних ліній” союзників.

Ці коментарі також не були дуже розумними з погляду оперативної безпеки, вважають окремі чиновники — особливо з огляду на те, що кілька країн уже приховано мають певний персонал в Україні.

В умовах, коли Велика Британія більше не є членом Європейського Союзу, а уряд Німеччини роздирають розбіжності, президент Франції Емманюель Макрон перетворився на фактичного керівника зовнішньої політики ЄС. Він взяв на себе провідну роль у протистоянні російській агресії, але не всі його союзники переконані, що він є найкращим захисником їхніх інтересів.

Один з багатьох європейських планів щодо вирішення проблеми нестачі зброї в Україні є символом того, чому Макрон неправильно поводиться з деякими союзниками. Критики французького президента кажуть, що він більше говорить, аніж діє.

Як відомо, із початку повномасштабної війни Франція значно відстала від своїх союзників за загальним обсягом допомоги, спрямованої в Україну. Вона пообіцяла надати Києву менше 2 мільярдів євро на підтримку, на відміну від 22 мільярдів євро, виділених Німеччиною. Це разюча розбіжність, хоча французький уряд заявляє, що ці цифри не враховують непропорційного впливу сучасної зброї на полі бою.

Макрон у лютому на зібраній ним зустрічі країн-партнерів Києва в Парижі обговорював відправлення своїх військ до України. А втім, він зазначив, що наразі держави не досягли консенсусу щодо цього питання. Згодом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, що до України можуть відправити французьких солдатів для допомоги з виконанням завдань поза участю в бойових діях.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні