В Угорщині тисячі людей вимагали відставки Орбана через корупцію

від Савицький Олексій
14 переглядів

У столиці Угорщини, місті Будапешт, ввечері 26 березня на протест вийшли кілька тисяч людей. Вони вимагають відставки головного прокурора і прем’єр-міністра країни Віктора Орбана після оприлюднення аудіозапису зі свідченнями корупції в уряді.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Проросійського політика та його команду звинувачують у корупції. Протест спричинила публікація записів, відповідно до яких соратники Орбана намагалися вилучити матеріали зі справи про корупцію колишнього державного секретаря міністерства юстиції Пала Вольнера.

Протестувальники пройшли маршем від будівлі генеральної прокуратури до парламенту. Частина з них несла факели та вигукувала заклики до відставки.

Перед тими, хто зібрався на демонстрацію, виступив Петер Мадяр – колишній чоловік ексміністерки юстиції Угорщини Юдіт Варги.

Чоловік підтвердив наміри створити власну партію, аби кинути виклик Орбану на місцевих виборах і виборах до Європарламенту в червні.

“Ми не дозволимо їм зам’яти найбільший юридичний і політичний скандал за останні тридцять років”, — виголосив Мадяр.

Петер Мадяр, колишній політичний інсайдер, опублікував відповідний запис у Facebook і YouTube. Він передав запис до прокуратури в Будапешті, аби його використали як доказ.

На опублікованому Мадяром аудіозаписі чути, як Варга детально розповідала про спробу помічників глави кабінету Віктора Орбана вилучити певні фрагменти з документів у справі про хабарництво.

Натомість Варга звинуватила Мадяра у домашньому насильстві під час їхнього шлюбу та стверджувала, що заяви були зроблені під тиском.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні