російський керівник СВР їздив до КНДР на три дні “для укріплення співпраці”

від Савицький Олексій
21 переглядів

Керівник російської служби внутрішньої розвідки Сергій Наришкін з’їздив до країни-спонсора тероризму Північної Кореї. Він перебував там три дні,повідомляє російськомовне бюро Радіо Свобода з посиланням на медіа КНДР.

Візит відбувся на тлі повідомлень про постачання північнокорейських ракет росіянам та імпорту російської нафти до КНДР. Державне медіа КНДР повідомило, що сторони обговорювали “ділові питання щодо подальшого укріплення співпраці у відповідь на інтриги ворожих сил”.

Днями газета Financial Times повідомила, що росія почала безпосередньо постачати нафту до Північної Кореї, незважаючи на санкції ООН проти Пхеньяну. За даними видання, постачання нафти розпочалося 7 березня – це перші документально підтверджені постачання з моменту введення санкцій ООН. Відповідно до супутникових знімків, у березні з російського порту Східний Далекому Сході вийшли щонайменше п’ять північнокорейських танкерів з нафтопродуктами. Потім два кораблі вирушили до північнокорейського порту Чхонджин, де, мабуть, розвантажилися.

Обсяг імпорту до Північної Кореї обвалився останніми роками. КНР більше не годує сусіда, дотримуючись санкцій ООН. І схоже, що з осені 2023 року КНДР рятує зараз лише росія – постачанням їжі та нафтопродуктів в обмін на північнокорейську військову продукцію.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні