Адміністрація президента Байдена збирається запровадити заборону використання продуктів “Лабораторії Касперського” з міркувань нацбезпеки

від Савицький Олексій
44 переглядів

Адміністрація президента Байдена збирається запровадити заборону використання продуктів “Лабораторії Касперського” з міркувань нацбезпеки, — CNN

На основі підписаних Байденом та Трампом указів для Міністерства торгівлі цей крок може відбутися вже цього місяця, повідомляють 5 американських чиновників, знайомих із питанням.

Держустанови США вже відмовилися від використання ПЗ “Лабораторії Касперського”, але подібна заборона для приватних компаній буде безпрецедентною. Наказ ще не опубліковано, але “початкове рішення” Міністерства торгівлі ухвалено. Однією з цілей заборони є зниження будь-якого ризику для критично важливої інфраструктури США.

Джерела, обізнані з політичним процесом, повідомили CNN, що однією з цілей указу буде пом’якшити будь-який ризик для критичної інфраструктури США. За словами джерела, яке переглядало проект, проект початкового рішення щодо заборони певного програмного забезпечення Касперського, який поширювався минулого року, стосувався громадян США, але міг бути змінений.

Згідно із законодавством США, “Лабораторія Касперського” може оскаржити “початкове рішення” щодо заборони використання її продуктів або укласти угоду з урядом, яка пом’якшить занепокоєння щодо безпеки США, до оголошення будь-якого остаточного рішення .

За даними компанії, програмними продуктами “Лабораторії Касперського” користуються понад 400 мільйонів людей і 240 000 компаній у всьому світі. Скільки з цих людей і компаній знаходяться в США, невідомо. Але офіційні особи США вважають, що ризик, який представляє програмне забезпечення для інфраструктури США, достатньо високий, щоб виправдати незавершене замовлення.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні