Зруйновану Трипільську ТЕС можна відновити, – Центренерго

від Савицький Олексій
36 переглядів

Зруйновану Трипільську ТЕС що стоїть в місті Українка у Київській області, можна відновити. Проте з огляду на постійну небезпеку російських атак відновлення ТЕС без надання Україні систем ППО – це “марна справа”. Про це української служби “Голосу Америки” заявив голова наглядової ради енергокомпанії “Центренерго” Андрій Гота.

Голова наглядової ради компанії Андрій Гота підкреслив, що енергетики вже мають пропозиції від європейських країн щодо передачі обладнання для ремонту, проте без належного захисту все це не матиме сенсу.

“Все, що завгодно підлягає відновленню, минулого літа ми мали схожу картину, коли блоки не відремонтували і на деяких станціях не працювали зовсім”, – сказав він.

Він додав, що міжнародні партнери пообіцяли надати допомогу у відновленні, зокрема дати обладнання для станції. Проте головне питання — ППО.

Гота додав, що споживачі поки не відчувають значних перебоїв з електрикою з огляду на хорошу погоду, проте відключення можуть початися ближче до літа.

Напередодні російський ракетний удар вивів з ладу найбільшу на Київщині Трипільську ТЕС. Трипільська ТЕС забезпечувала світлом майже 3 мільйони людей й була найбільшим постачальником електроенергії на Київщині, Житомирщині й Черкащині. Поки що з огляду на сприятливу погоду, споживачі електроенергії ще не відчують значних перебоїв зі світлом, однак відключення можуть початись ближче до літа, підсумували у “Центренерго”.

У “Центренерго” уточнили, що внаслідок обстрілу російськими військами було повністю знищено Трипільську ТЕС. На місці виникла масштабна пожежа. Повідомлялося, що втрачено 100% генерації енергії.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що якби Україна мала достатньо зенітних ракетних комплексів Patriot, росіянам не вдалося б знищити Трипільську ТЕС.

Після нічних атак рф на критичну інфраструктуру України посол США у Києві Бріджит Брінк закликала західних партнерів не зволікати із допомогою Україні: “Ситуація в Україні жахлива; не можна зволікати ані на мить”.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні