У Баварії заарештували імовірних російських агентів : У Німеччині заарештували двох агентів рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

від Савицький Олексій
40 переглядів

У німецькій Баварії затримали двох агентів, що працювали на спецслужби Росії та мали намір влаштувати диверсії на об’єктах військової інфраструктури, щоб підірвати військову підтримку України,- Spiegel.

Федеральний генеральний прокурор Йєнс Роммель сьогодні вранці погодив арешт двох людей, яких підозрюють у шпигунстві на користь росії. Підозрювані намагалися дістати інформацію про американські військові бази на території Німеччини, а також готували атаки на військові транспортні маршрути в країні. Як стало відомо виданню, поліція затримала підозрюваних у Байройті.

Одним із обвинувачених є 39-річний Дітер С. з Баварії, який має російське та німецьке громадянство. З 2014 по 2016 рік він воював на боці терористичного угруповання “днр”.

Дітер фотографував військові об’єкти США в Німеччині, а також обговорював із російськими спецслужбами можливі диверсії. Серед іншого, агенти стежили за військовим полігоном, на території якого американські військові тренують українських бійців.

Вважають, що спільником Дітера С. був 37-річний Александер Й., теж російсько-німецького походження, якого федеральна прокуратура зинувачує у тому, що він є агентом російської розвідки.

Оскільки він володів вогнепальною зброєю, федеральна прокуратура також порушила проти нього розслідування за підозрою в підготовці насильницького акту, який загрожує державі.

За даними видання, один з об’єктів, за якими шпигували затримані, розташований у Графенвері в Баварії. Там, серед іншого, є важливий військовий полігон, де армія США тренує українських військових, наприклад, на основних бойових танках Abrams.

За даними Der Spiegel, Дітер погодився здійснити підпали та підриви на об’єктах військової інфраструктури та промислових об’єктах. У центрі його уваги, зокрема, були транспортні шляхи, які використовуються для перевезення вантажів військового призначення.

За версією слідства, підозрювані мали намір завадити доставці військової допомоги з Німеччини до України.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні