Військовим, причетним до нападу на поліцейських, оголосили підозри в замаху на життя поліціянтів і в дезертирстві

від Савицький Олексій
27 переглядів

Двом військовим, причетним до нападу на двох патрульних на Вінниччині, оголосили підозри у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві зі зброєю.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані самовільно покинули військову частину на Одещині та викрали пістолет, закріплений за одним із них. Коли патрульні зупинили їхню автівку, щоб перевірити документи, підозрювані почали стріляти. Один патрульний загинув, інший поранений.

Їм загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Раніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси.

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірно знаряддя вбивства.

На даний час із підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СУ ГУНП в Вінницькій області та ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві.

Раніше, спецпідрозділ МВС “КОРД” затримав вбивць 20-річного поліцейського Максима Зарецького на Одещині в селі Липецьке Подільського району . Нацполіція повідомила, що вони планувати виїхати за кордон. Правоохоронці також знайшли зброю — імовірно, знаряддя вбивства та поранення поліцейських.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні