СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу, який втік до рф та закликає до захоплення міст України

від Савицький Олексій
56 переглядів

СБУ повідомила про підозри українському продюсеру Юрію Бардашу: за публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території, пропаганду війни та виправдовування агресії рф проти України.

На початку повномасштабного вторгнення він втік до Росії, де розпочав широку інформкампанію на підтримку окупантів. Для цього Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного Telegram-каналу із загальною аудиторією майже 50 тисяч користувачів. Серед іншого – фігурант закликає до захоплення Києва та Харкова.

У СБУ додали, що також Бардаш регулярно повторює тези російської пропаганди в ефірах пропагандистів Кремля на відеохостингу YouTube.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь агресора.

Оскільки Бардаш переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Що відомо про Бардаша

Бардаш народився 23 лютого 1983 року, у місті Алчевську, Луганської області, — колишній український продюсер, хореограф, співак. Засновник продюсерського центру Kruzheva Music. Засновник та продюсер проектів Quest Pistols, Quest Pistols Show, Гриби, Нерви, Місяць, Wellboy та ін. У минулому учасник гурту Гриби.

Після початку повномасштабного вторгнення, Юрій Бардаш досі чітко не висловився щодо війни в Україні.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну продюсер та співак виїхав до Грузії, а звідти – до росії. Він неодноразово заявляв, що підтримує дії російської влади. Бардаш також неодноразово критикував у себе в соцмережах українського президента Володимира Зеленського та інших представників політичного керівництва країни.

Георгій (Юрій) Бардаш, що народився в Україні, вже отримав громадянство росії. Він змінив ім’я з Юрія на Георгія , за рекомендацією священика з монастиря у Печорах.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні