СБУ нейтралізувала агентурну мережу ФСБ, яка діяла на користь росії в Херсоні.

від Савицький Олексій
7 переглядів

Служба безпеки України (СБУ) нейтралізувала агентурну мережу ФСБ, яка діяла в Херсоні. Під час спеціальної операції затримано трьох учасників цієї мережі, які, хоча й діяли окремо, підпорядковувалися єдиному куратору з росії – Олександру Костіну. Костін, який був окупаційним “першим заступником міністра інформаційної політики” на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонщини, відповідав за створення агентурних мереж у регіоні.

До складу цієї мережі було завербовано трьох жителів Херсона. Один із них співпрацював з агресором ще під час окупації міста, але після звільнення території зник з поля зору. Агенти займалися збором розвідданих про місця розташування та переміщення українських сил оборони для підготовки російських ракетно-дронових ударів. Серед основних цілей ворога були позиції мобільних вогневих груп ППО та бази підрозділів СБУ, Нацполіції та прокуратури. Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони та комп’ютерне обладнання із доказами злочинних дій.

Затриманим пред’явлено звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада та несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Костіна та його спільників також звинуватили у посяганні на територіальну цілісність України та державній зраді.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні