Про деякі сутнісні риси сьогоднішньої ліворадикальної ідеології

від Юрій Гончаренко
5 переглядів

Якщо традиційний марксизм відстоює права робітничого класу і необхідність його боротьби проти буржуазних гнобителів то Постмодернізм – є філософською течією, яка стверджує про нескінченність рівнозначних інтерпретацій світу та ідентичностей, породжених цими інтерпретаціями.

Як поєднати перше та друге? Адже постмодернізм заперечує можливість існування універсального наративу, що інтерпретує людське життя і історію, а марксизм якраз саме його і пропонує.Тому сьогоднішні представники ліворадикальних течій беруть основний мотив марксизму – боротьбу пригноблених проти гнобителів, і підміняють боротьбу робітників проти капіталістів боротьбою релігійних, расових, сексуальних та статевих ідентичностей проти дискримінації іншими групами.

Це і пояснює їхню боротьбу проти традиційних цінностей, моральних принципів і суспільних ієрархій. Наприклад: “Сенс капіталістичної експлуатації полягає в обмежені сексуальних прав пролетіаріату”. Але нагадаю захоплення подібними “лівими” ідеями сьогодні закінчується не каторгою, як раніше, – а СНІДом.

Сергій Чаплигін

You may also like

Leave a Comment

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні