Вибух на російській базі: ГУР продовжує удари в Сирії

від Юрій Гончаренко
5 переглядів

Джерела Дослідницько-аналітичної групи InfoLight.UA в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) підтверджують інформацію від Kyiv Post про успішну операцію спецпідрозділу “Хімік” проти російської військової бази в Сирії.

За інформацією джерел Kyiv Post, атака відбулася вранці 15 вересня на південно-східній околиці Алеппо. У розпорядженні журналістів опинилися ексклюзивні відеоматеріали, які підтверджують факт проведення операції.

Згідно з даними ГУР МОУ, атакована база використовувалася російськими військовими для виробництва та випробування ударних БПЛА, а також для створення “закамуфльованих саморобних вибухових пристроїв”. На об’єкті також зберігалися боєголовки для цих пристроїв.

На відео, отриманому редакцією, можна побачити прапор ГУР МОУ неподалік від гаража, який, за твердженням джерел, використовувався як російська база. Незабаром після цього на об’єкті стався потужний вибух з подальшою детонацією боєприпасів.

Експерти-вибухотехніки, які проаналізували відео на прохання InfoLight.UA, вважають, що вибух, найімовірніше, був спричинений влучанням кулі з гвинтівки, а не пострілом з РПГ. Можливо, куля влучила у вибухівку, яку, за даними ГУР МОУ, попередньо заклали всередині об’єкта.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2024 року наші джерела в спецслужбах повідомляли про іншу операцію підрозділу “Хімік” ГУР МОУ в Сирії. Тоді ціллю атаки стала російська військова техніка на аеродромі Кувейрес, розташованому на схід від Алеппо.

Джерело: Kyiv Post, власні джерела InfoLight.UA.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні