Ракетний удар по Києву: Що відомо на даний момент

від Савицький Олексій
26 переглядів

У ніч на 21 березня росіяни атакували Київ ракетами — у Шевченківському, Святошинському та Подільському районах зафіксовано пожежі та падіння уламків ракет, зокрема на дитсадок, житловий будинок, підприємство та трансформаторну підстанцію.

Після паузи в 44 дні ворог завдав чергового ракетного удару по Києву. Протиповітряна оборона збила приблизно три десятки ворожих ракет, у тому числі балістичні.

Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території РФ.

Після складних маневрів у суміжних областях ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків.

Повітряна тривога у столиці тривала майже 3 години.

Що відомо про атаку на Київ на цю мить:

  • Вночі окупанти здійснили пуски крилатих ракет та ракет “Кинджал” в напрямку столиці;
  • У місті лунали потужні вибухи, активно працювали системи ППО;
  • У Святошинському районі уламки пошкодили в будівлю дошкільного навчального закладу; зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку; загоряння авто; є інформація про одного пораненого чоловіка;
  • У Подільському районі падіння уламків на територію нежитлової забудови; також падіння уламків на дах житлового будинку із подальшим загорянням; також зафіксовано займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі;
  • Також у Подільському районі зафіксоване падіння уламків ракети на територію одного з підприємств;
  • У Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири, одна дитина отримала поранення; за іншою адресою є інформація про загоряння трьох автомобілів;
  • На цю мить відомо, що вісім людей зазнали поранень, серед них одна дитина
  • Кількість постраждалих у Києві зросла до 10. Госпіталізували двох людей
  • Шестеро людей постраждали в Шевченківському районі, четверо — в Святошинському

Повітряні сили ЗСУ заявили, що у ніч на 21 березня 2024 року противник атакував двома балістичними/аеробалістичними ракетами “Іскандер-М” ( KN-23) /Х-47М2 “Кинджал”, а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС райони пусків –Волгодонськ, Енгельс – рф.

Ракети заходили з півночі, основний напрямок удару – Київ!

В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині! Знищено 31 Ракету: 2 – балістичні, 29 – крилатих.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні