Норд Ост 2: У Росії сталася масова стрілянина та пожежа в Московському “Крокус Сіті Холлі”

від Савицький Олексій
30 переглядів

У “Крокус Сіті Холі” 22 березня сталася стрілянина. Відомо про десятки жертв і понад сотню постраждалих.

У Росії, у підмосковному “Крокус Сіті Холлі” стався “теракт”. Стрілянина почалася перед концертом гурту “Пікнік”. російські ЗМІ повідомили про те, що вогонь відкрили три людини в камуфляжі, є поранені та загиблі . Пізніше повідомили про вибух у будівлі “Крокус-сіті Холла”, за яким сталася пожежа. Над будинком ТЦ були видні клуби чорного диму. Покрівля “Крокус Сіті Холла” почала руйнуватися.

Спеціальний загін швидкого реагування зайшов до будівлі ТЦ. На вулиці було чути стрілянину. ФСБ подтвердило гибель 40 человек в результате “теракта”.

За попередніми даними в результаті стрілянини та вибухів у “Крокус Сіті Холлі” також постраждали понад 100 людей. Слідчий комітет рф порушив кримінальну справу про теракт. Очевидці розповіли про буцімто шістьох людей кавказької зовнішності, які відкрили вогонь. Кажуть, що вони стріляли по людях біля входу навмання, а після цього увійшли всередину “Крокус Сіті Холу”.

Україну звинуватили в теракті в “Крокусі” і закликали до терору у відповідь. Заступник голови Ради безпеки, в минулому президент Росії, Дмитро Медведєв закликав відповісти на теракт “терором у відповідь” і “тотальними стратами терористів і репресіями проти їхніх сімей”. Перший заступник голови Радфеду з оборони Віктор Болдирєв прямо звинуватив у події Україну і запропонував посилити огляд людей у громадському транспорті. Власник телеканалу “Царгород” православний олігарх Костянтин Малофєєв також звинуватив у теракті Україну.

У той же час спецслужби рф виключили версію про причетність України або ІДІЛ до теракту в Крокус Сіті Холлі.

Російський добровольчий корпус, Ілля Пономарьов та представники України заявили про непричетність до теракту у Крокусі

Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов повідомив журналістам, що пов’язаний з ним “Легіон Свобода Росії” не причетний до стрілянини в підмосковному ТЦ і звинуватив у теракті Володимира Путіна: “Я думаю, що нас у цьому звинувачуватимуть. Але очевидно, що жодні сили, які працюють з нами, жодним чином не беруть участь у жодних діях, спрямованих проти мирного населення. Не менш очевидно: те, що зроблено, зроблено путіним”.

Представники “Російського добровольчого корпусу”, військового формування, що воює у складі ЗСУ та здійснювало рейди на територію Бэлгородської області, також заявили, що не причетні до теракту.

Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення в нібито причетності Києва теракту, про що натякали деякі російські посадовці.

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна “аж ніяк не причетна до цієї атаки”.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України теж заявили, що теракт у підмосковному музичному центрі — це свідома провокація російських спецслужб за вказівкою глави рф володимира путіна.

Пожежу в “Крокус Сіті Холл” було локалізовано на площі 12,9 тис. квадратних метрів, кількість жертв збільшується.

Медіа повідомляють про те, що під час огляду будівлі Крокус-сіті, в якій стався найбільший теракт із часів Беслана, виявляють нові тіла загиблих.

Кількість жертв у різних джерелах зараз визначається в діапазоні від 62 до 70 осіб. Щонайменше 140 осіб отримали поранення.

У Брянській області рф зупинили один з автомобілів, який проходив за орієнтуванням теракту в “Крокусі”

Чотири людини, що знаходилися в ньому, кинулися втікати . Двох удалося затримати.

“З ними працюють правоохоронці. Говорити, що вони причетні до теракту у “Крокусі” – передчасно”, – пишуть російські ЗМІ.

російські пропагандистські ЗМІ повідомляли, що диктатор Путін найближчим часом звернеться до росіян у зв’язку з терактом у “Крокусі”. Але путін поки що передумав звертатися до росіян.

Пізно ввечері 22 березня з’явилася інформація, що в афілійованому до “Ісламської держави” Telegram-каналі начебто підтвердили причетність бойовиків угруповання до нападу на “Крокус Сіті Хол” . Але офіційно, російська влада не коментувала ці повідомлення.

Теракт був рішуче засуджений Радою Безпеки ООН. Євросоюз, США та багато інших країн висловили співчуття жертвам теракту.

США вважають, що ІДІЛ причетна до стрілянини в підмосковному музичному центрі “Крокус Сіті Хол”.

Сполучені Штати володіють розвідувальними даними, що вказують на причетність угруповання “Ісламська держава” “ІДІЛ” до стрілянини в підмосковному музичному центрі “Крокус Сіті Хол”. Про це пишуть New York Times та CBS News. російська влада наразі ніяк не коментувала цю інформацію.

Теракт у “Крокус Сіті Холі” може бути черговим спусковим гачком, який кремлівський диктатор використає у своїх цілях. Це вже далеко не перший “теракт”, у якому підозрюють путінський режим.

Потрібно згадати “Норд-Ост”, “Рязанський цукор” та інші теракти в росії, з яких видно дії російських спецслужб часів путіна.

Низка аналітиків і оглядачів, а також українська розвідка сходяться на одному. Диктатору путіну необхідна причина, яка дозволить йому оголосили вже загальну, а не часткову мобілізацію у росії.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні