“Спікер Майк Джонсон намагається знайти виправдання” щодо законопроєкту про допомогу Україні – речниця Білого дому Карін Жан-П’єр

від Савицький Олексій
31 переглядів

У Білому домі заявили, що спікер Палати представників Майк Джонсон шукає привід для того, щоб не виносити на голосування законопроєкт, який передбачає виділення допомоги Україні. Про це на брифінгу сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр,- Голос Америки

За словами Жан-П’єр, пріоритетом адміністрації Байдена залишається версія законопроєкту, що вже пройшла голосування у Сенаті, отримавши більшість голосів від обох партій.

“Вони (члени Конгресу) мають просуватися вперед. Йдеться про нашу національну безпеку – так само як ми говоримо про допомогу Україні, це також наша власна національна безпека. Тут все пов’язано”, – заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона підкреслила, що кращим варіантом було б ухвалення Палатою представників законопроєкту, який уже ухвалив Сенат. І якби він був винесений на розгляд спікером палати Майком Джонсоном, документ би отримав переважну підтримку, як і в Сенаті, де за нього проголосували 70 проти 29 законодавців.

Також вона наголосила, що саме нинішня бездіяльність Конгресу заохочує Кремль до агресивніших атак на Україну. Критична необхідність погодити допомогу зростає із кожним днем, наголосила Жан-П’єр.

У цьому зв’язку Жан-П’єр наголосила, що адміністрація заохочуватиме спікера Джонсона зробити це.

“Існує потреба. Ми бачимо, що нині відбувається в Україні. Вони втрачають позиції на полі бою, і частково причина, чому росія стала діяти агресивніше, це через бездіяльність Конгресу. Це те, що ми бачимо. І саме це нещодавно директор ЦРУ сказав “великій четвірці” прямо тут, у Білому домі. Тому їм потрібно рухатись вперед. Йдеться про нашу національну безпеку, коли ми говоримо про допомогу Україні”, – підсумувала Карін Жан-П’єр.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні