Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав від ЄС 130 млн євро на збільшення виробництва боєприпасів

від Савицький Олексій
16 переглядів

В межах закону на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) ЄС виділив німецькому оборонному гіганту Rheinmetall понад 130 мільйонів євро субсидії для розширення виробництва 155-мм артилерійських снарядів і пороху — пресслужба німецького концерну.

“Ми вдячні за те, що Європейський Союз довірився нам як одному з найважливіших європейських постачальників 155-мм боєприпасів і врахував нас у своїй програмі фінансування. Війна росії проти України виявила велике значення артилерії на сучасному полі бою. Боєприпаси потрібні Україні, а також для поповнення арсеналів армій країн Європи. Rheinmetall нарощує свої виробничі потужності з 2022 року, і компанія прагне виробляти до 1,1 мільйона артилерійських снарядів на рік до 2027 року.
Крім того, починаючи з 2026 року, планується щорічно виробляти до 1,5 мільйона метальних модульних зарядів і 3000 тонн вибухівки”, — повідомив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Rheinmetall нарощує свої виробничі потужності з 2022 року. До 2027 року група хоче мати можливість виробляти до 1,1 мільйона артилерійських снарядів на рік. З цією метою з 2026 року планується щорічно виробляти до 1,5 мільйона модулів порохових зарядів і 3000 тонн вибухівки RDX.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні