Дуда звернувся до світу через ситуацію в Україні

від Савицький Олексій
18 переглядів

Президент Польщі Анджей Дуда вважає ситуацію в Україні дуже складною та закликає робити “все можливе”, аби Київ міг повернути окуповані росією українські території,- Дуда у інтерв’ю LRT

“Ситуація в Україні дуже складна. Я завжди говорив на міжнародній арені, що Україна потребує нашої допомоги – постійної і нескінченної. Найбільше Україні зараз потрібні боєприпаси”,- сказав Дуда.

Говорячи про потенційні переговори з росією та можливі поступки України, Дуда сказав, що наразі “не чув жодних розмов про мирні переговори”. За його словами, Володимир Зеленський займає дуже жорстку позицію щодо оборони та відвоювання територій.

“Я б так не сказав. Я прагматично ставлюся до безпеки Європи та східного флангу НАТО. Наші інтереси такі ж, як і України. Україна хоче відновити повний контроль над окупованими територіями. Це також важливо для всього світу, тому що це ознака того, що міжнародне право діє. росія повинна буде його виконати, вивівши свої війська з України”, – підкреслив Дуда.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Польща розглядають сценарій захисту західних українських областей польськими системами Patriot.

За його словами, зараз ведуться переговори щодо цієї ініціативи, у тому числі з представниками НАТО.

“Насправді це захистило б країни НАТО від прильотів на їхні території російських ракет або дронів”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Він не уточнив, чи мали на увазі, що Польща збиватиме російські ракети зі своєї території.

У самій Польщі таких переговорів наразі не підтверджували.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні