Британія не допомагатиме Україні збивати дрони, як над Ізраїлем, через ризик ескалації конфлікту НАТО з рф, – Кемерон

від Савицький Олексій
20 переглядів

Раніше прем’єр Ріші Сунак підтвердив, що винищувачі Королівських ВПС збили кілька іранських безпілотників, які атакували Ізраїль у неділю.

“Чому ВПС Великої Британії не можуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі?”: Таке питання поставив колишньому премʼєр міністру Великої Британії, а нині міністру закордонних справ Девіду Кемерону журналіст каналу LBC Нік Феррарі.

На думку Кемерона, участь НАТО призведе до «небезпечної ескалації» та широкомасштабної війни у Європі. І щоб цього не сталося, на його думку, війська НАТО мають уникати прямої взаємодії з військами росії.

Тож найкраще, що може зробити Велика Британія та інші країни — це продовжувати надавати фінансову підтримку Україні, вважає Кемерон.

Коли ж Нік Феррарі знов спитав міністра закордонних справ, чому б не збивати безпілотники над Україною, той відповів, що застосування реактивних літаків “не обов’язково найкращий спосіб збивати ракети та безпілотники, системи ППО більш ефективні”. І додав, що Україні зараз більш потрібні системи Patriot.

Прем’єр-міністр сказав журналістам на Даунінг-стріт: “Я можу підтвердити, що наші літаки дійсно збили кілька іранських ударних безпілотників. Я хочу віддати належне хоробрості та професіоналізму наших пілотів, які летіли перед обличчям небезпеки, щоб захистити цивільних”.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні