Спікер Палати представників США Майк Джонсон оприлюднив план щодо України та Ізраїлю

від Савицький Олексій
32 переглядів

Спікер Палати представників США Майк Джонсон підтвердив інформацію, щодо прийняття республіканцями рішення голосувати законопроєкти про допомогу союзникам окремими рішеннями.

“Я щойно виступив на засіданні фракції республіканців Палати представників з доповіддю про мій план щодо додаткових законопроєктів про національну безпеку”, — поінформував Джонсон.

Цього тижня ми розглянемо окремі законопроекти зі структурованим та змістовним процесом внесення поправок:

•фінансування нашого союзника Ізраїлю;
•підтримки України в її війні проти російської агресії;
•зміцнення наших союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні;
•ухвалення додаткових заходів для протидії нашим супротивникам і зміцнення нашої національної безпеки.

Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої конференції Палати представників Республіканської партії 15 квітня. За словами двох республіканців, які перебували на зустрічі, план полягає в тому, щоб перемістити чотири законопроєкти під одну процедурну норму, яка б дозволила процес внесення поправок, видання The Hill.

За повідомленням ЗМІ, Джонсон також спробує ухвалити пакет заходів, до якого ввійдуть угода щодо ленд-лізу для надання військової допомоги, заборона TikTok у США і положення про використання конфіскованих у російських олігархів активів.

У понеділок Білий дім заявив, що виступає проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні, адже у них одинакові потреби і вороги.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні