5-ть голів Комітетів у Палаті представників підтримали план Джонсона по наданню допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

від Савицький Олексій
49 переглядів

Лідери демократів у Палаті представників заявили, що вони готові ухвалити ідею спікера Майка Джонсона щодо поділу пакету іноземної допомоги на цільові частини, – The Hill.

Демократи чекають, коли Джонсон опублікує точні подробиці свого плану. Ситуація ускладнюється тим, що Сенат має наступного тижня піти на двотижневі канікули.

Лідери чотирьох комітетів й одного підкомітету Палати представників США, представники республіканців виступили із заявою 16 квітня на підтримку плану спікера Майка Джонсона ухвалити цього тижня законопроєкти, що передбачають безпекову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

“Немає нічого, що було б приємнішим для наших супротивників, ніж якби Конгрес не ухвалив важливу допомогу. Спікер Джонсон підготував план, який посилить інтереси національної безпеки США в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні”, – заявили очільники груп із питань збройних сил, закордонних справ, розвідки, асигнувань і асигнувань на оборону.

“Ми не можемо гаяти час, коли справа доходить до нашої національної безпеки. Нам потрібно ухвалити цей пакет допомоги цього тижня”, – йдеться в заяві.

Після зустрічі з колегами-республіканцями 16 квітня Джонсон заявив, що “не йде у відставку”, і назвав пропозицію про його усунення “абсурдною”, в той час, як він прагне отримати голоси, необхідні для надання допомоги союзникам США. Щонайменше двоє ультраправих республіканців погрожували усунути Джонсона з посади спікера, якщо він дозволить проголосувати за допомогу Україні.

Частина республіканців, особливо тих, хто тісно пов’язаний із колишнім президентом Дональдом Трампом, імовірним кандидатом від партії на цьогорічних президентських виборах у США, скептично ставляться до допомоги Києву в його боротьбі з росією і виступають проти виділення додаткових мільярдів доларів для допомоги Україні.

Трампівське крило республіканців вимагало від Джонсона не ставити пакет на голосування, він досить довго справді цього не робив, і тільки зараз, очевидно, змінив свою позицію.

Враховуючи, що демократи дуууже обережно коментують як план Спікера по пакету, так і його можливу відставку, то поки виглядає, що перемовини тривають.

Комітет розвідки Палати представників Конгресу 16 квітня провів секретну нараду щодо ситуації в Україні. Про це заявили республіканець Майк Тернер та демократ Джим Гаймс.

Голова і високопоставлений член комітету зазначили, що рішення стосовно допомоги Силам оборони слід ухвалити негайно.

“Сьогодні на секретній нараді наш комітет був поінформований про критичну необхідність надання Україні військової допомоги на цьому тижні”, — наголосили конгресмени.

Тернер і Гаймс додали, що Сполучені Штати “повинні протистояти агресивній війні Путіна зараз, оскільки ситуація в Україні є критичною”.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні