В США вимагають відставки Джонсона через фінансування України: Спікер Палати представників США заявив, що не піде у відставку, адже вважає себе спікером воєнного часу

від Савицький Олексій
32 переглядів

У Сполучених Штатах Америки розглядають можливість проголосувати за відставку спікера Палати представників США Майка Джонсона за його позицію, яка стосується допомоги Україні та Ізраїлю.

Республіканець Томас Массі вимагає відставки свого однопартійця спікера Палати представників США Майка Джонсона через його законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Массі не єдиний, хто закликав Джонсона піти у відставку,- The Wall Street Journal.

Томас Мессі став першим законодавцем, який доєднався до ініціативи Марджорі Тейлор Грін, яка передала запит на розгляд питання про відставку спікера.

Массі — гострий критик подальшої допомоги Україні. У вівторок, 16 квітня він заявив, що приєднається до Марджорі Тейлор Грін, яка є конгресменкою від республіканської партії. Саме вона подала клопотання про відставку Джонсона минулого місяця, але поки що не намагалася домогтися голосування.

“Я не піду у відставку, і, на мою думку, це абсурдне уявлення, що хтось може внести пропозицію про відставку, коли ми просто намагаємося виконувати свою роботу. Нам потрібні тверді руки біля керма. Я вважаю себе спікером воєнного часу. Я не очікував, що цей шлях буде легким”, — відповів на закиди у свій бік сам Джонсон.

WSJ зазначило, що спікер Палати представників зіткнувся з найбільшим викликом своєму керівництву з моменту вступу на посаду минулої осені. Все більше республіканців вказують на те, що вони розчарувалися в його лідерстві. Депутати висловлювали занепокоєння з приводу його пропозиції ухвалити чотири окремі законопроєкти, об’єднати їх і передати до Сенату.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні