У Нью-Йорку Дуда провів приватну зустріч з Трампом

від Савицький Олексій
31 переглядів

У Нью-Йорку Дуда провів приватну зустріч з Трампом

Президент Польщі Анджей Дуда та експрезидент Сполучених Штатів Дональд Трамп провели приватну зустріч у Нью-Йорку,- RMF24.

Зазначається, що зустріч була приватною. Анджея Дуду супроводжували міністри з його канцелярії: Марчін Масталерек і Войцех Коларський. Політики зустрілися в середу ввечері в Trump Tower на Манхеттені, Нью-Йорк.

“Дружня атмосфера. Чудова розмова”, – написав Марчін Масталерек після вечері.

Перед зустріччю Дональд Трамп заявив, що мав особисті стосунки з Анджеєм Дудою і нагадав про співпрацю з президентом Польщі.

“Поляки його люблять, дуже люблять, цього нелегко досягти . Але він виконує фантастичну роботу, він мій друг, і ми провели чотири чудових роки разом “, – сказав Трамп. Ми все ще відстаємо від Польщі , – запевнив він.

Після зустрічі Войцех Коларський не приховував свого захоплення; “Це була чудова зустріч. Тривала, майже дві з половиною години, розмова пройшла в чудовій атмосфері”

Ще перед від’їздом до США Анджей Дуда заявив, що хоче мати хороші стосунки з колишнім – і, можливо, майбутнім – президентом США. “Звичайно, ми також зацікавлені у зустрічах із впливовими людьми США. Ми говоримо про людину, яка чотири роки була президентом Сполучених Штатів. Ми добре знаємо один одного , – сказав президент.

На брифінгу в середу в Нью-Йорку президента Дуду запитали про заплановані переговори з Трампом і про те, чи боїться він, що ця зустріч “може викликати невелику антагонізацію адміністрації Джо Байдена”.

“Ні, я не боюся, тому що президенти зустрічаються зі своїми колегами, особливо з тими, хто колись обіймав президентські посади в їхніх країнах. Це нормальна практика, нічого надзвичайного в цьому немає” , – сказав Анджей Дуда.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні