Через атаки українських безпілотників у росії виникли проблеми з бензином – ЗМІ

від Савицький Олексій
72 переглядів

Атаки українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи призвели до дефіциту бензину в рф,- Politico.

Україна виводить з експлуатації російські нафтопереробні заводи, що підриває експортні постачання з рф та спричиняючи різке зростання цін на її внутрішньому ринку.

Минулої середи два сховища палива, що належать російському енергетичному гігантові “Роснефть”, приблизно за 500 кілометрів від кордону з Україною, були серйозно пошкоджені дронами. Цього року аналогічним чином постраждали більше дюжини нафтопереробних заводів у дев’яти російських регіонах, причому офіційні особи в Києві заявили, що ця галузь є законною мішенню війни.

“Це як комар — коли ви не можете його спіймати, не можете його вбити, а він повертається ніч за ніччю. Це виснажує. Це дуже хороший спосіб зняти напругу з лінії фронту”, – коментує тактику України колишній офіцер британської військової розвідки і планувальник НАТО Філіп Інгрем.

За даними видання, у росії різко зросли ціни на дизельне пальне для споживачів. Порівняно з попередніми показниками, лише за останній тиждень вони зросли майже на 10%.

Ціни на бензин також досягли шестимісячного максимуму — зросли більш ніж на 20% з початку року. Це пов’язано з тим, що через постійні атаки на НПЗ зменшується постачання палива, адже все більше підприємств змушені призупиняти виробництво.

Для росії атаки на нафтопереробні заводи завдає критичної шкоди, адже кількість палива зменшилась не лише для цивільних споживачів, а й для військової техніки. Крім того, через заборону Кремля експортувати паливо за кордон суттєво пожвавилася торгівля на чорному ринку, що також завдає шкоди економіці країни та впливає на ціноутворення.

Минулого року москва була змушена запровадити заборону на експорт бензину і дизельного пального через дефіцит на внутрішньому ринку, де правила історично утримували ціни на низькому рівні, щоб заспокоїти автомобілістів і штучно стимулювати сільськогосподарський сектор.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні