Навіть якщо ми зможемо відкинути росіян назад до кордонів, — це не припинить війну: представник ГУР Скибицький

від Савицький Олексій
38 переглядів

Не бачу варіанту для України виграти війну на полі бою самотужки. Навіть, якби Україна змогла відтіснити російські війська до кордонів, – а це все більш віддалена перспектива, – це не закінчило б війну. Такі війни можуть закінчитися лише перемовинами, – заступник керівника ГУР Скибицький для The Economist

Навіть якби Україна змогла відтіснити російські війська до кордонів, це не закінчило б війну, а тому обидві сторони намагаються зайняти «найвигіднішу позицію» перед потенційними переговорами. Вони, на думку Вадима Скибицького, можуть розпочатися не раніше за другу половину 2025 року.

Заяви представника ГУР в інтерв’ю The Economist:

◾️Такі війни можуть закінчитися лише договорами. Наразі обидві сторони борються за «найвигіднішу позицію». Але змістовні переговори можуть початися не раніше, ніж у другій половині 2025 року.
◾️Україна на межі. Зараз важко, як ніколи.Росіяни завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важким часом, оскільки у нас немає зброї.
◾️росія спочатку продовжить реалізацію плану окупації Донецької та Луганської областей. Успіх просування визначатимуть, коли і де росіяни завдадуть наступного удару.
◾️ росія готується до наступу навколо Харківської та Сумської областей на північному сході.
◾️російське угруповання, яке базується на кордоні з Харковом, наразі налічує 35 000 військовослужбовців, але його планують збільшити до 50 000-70 000 військових. Цього “недостатньо” для операції з захоплення великого міста.
◾️Швидка операція, щоб увійти та вийти – можливо. Але операція із захоплення Харкова чи Сум – це зовсім іншого порядку. росіяни це знають. І ми це знаємо
◾️Наступ росіян почнеться на кінці травня — на початку червня.
◾️Зараз армія рф діє як “єдине тіло” з чітким планом і під єдиним командуванням.

Найбільш невідомим фактором війни є Європа. Якщо сусіди України не знайдуть способу подальшого збільшення оборонного виробництва, щоб допомогти Україні, вони теж опиняться під прицілом Росії. Генерал пропонує не переоцінювати значення 5-ої статті Хартії НАТО, яка, на його думку, може виявитися неефективною на практиці.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні