Британське міноборони зазнало хакерської атаки, в результаті чого стався масштабний витік інформації про військових

від Савицький Олексій
37 переглядів

Пов’язані з урядом Китаю хакери зламали систему Міністерства оборони Великої Британії — Sky News посилаючись на власні джерела

У вівторок депутатам британського парламенту повідомлять про масовий витік даних Міністерства оборони, який стосувався військовослужбовців.

У результаті зламу системи нарахування заробітної плати британським військовослужбовцям були розкриті їхні імена та банківські реквізити.

Уряд не назвав країну, яка це зробила, проте видання стверджує, що йдеться про Китай.

Китайську державу звинувачують у кількох спробах злому співробітників Міноборони.

У відомстві заявили, що всі зарплати будуть виплачені і персоналу не варто турбуватися про свою безпеку. Завтра їм нададуть необхідні консультацію та підтримку

Крім того, хакери вивели з ладу систему підрядника, не пов’язану з основними комп’ютерними системами Міністерства оборони.

Як пише видання, Міністерство оборони інтенсивно працювало упродовж останніх 72 годин, щоб зрозуміти масштаби злому.

Інцидент може викликати питання про те, чи захочуть інші країни зі складними відносинами з Китаєм ділитися конфіденційними розвідданими з Великою Британією.

“Китай ймовірно, дивиться на фінансово вразливих людей з метою примусу їх в обмін на готівку”, – зазначає депутат-консерватор британського парламенту Тобіас Еллвуд.

За даними ВВС, сьогодні міністр оборони Великої Британії виступить із заявою та викладе “багатоступеневий план”, який включатиме заходи для захисту постраждалих військовослужбовців.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні