Готували вбивство Зеленського: СБУ затримала двох полковників Управління держохорони

від Савицький Олексій
40 переглядів

СБУ викрила мережу російських агентів, які готували вбивство президента України. До складу групи входили двоє полковників Управління державної охорони — їх затримали.

СБУ провела унікальну спецоперацію з викриття мережі агентів 5-ї служби фсб рф, яка готувала вбивство Президента України та топових силовиків. До складу мережі входили двоє полковників Управління держохорони.

Також серед планів мережі – ліквідувати Голову СБУ Малюка та інших силовиків, зокрема, керівника ГУР Буданова. СБУ спрацювала на випередження.

План ворога був наступний: спочатку завербований агент повинен був спостерігати за переміщенням особи під охороною та передавати ворогу інформацію. За координатами будинку, де мав перебувати посадовець, планувалося завдати ракетний удар. Потім збиралися атакувати дроном людей, що залишилися на місці ураження. Після цього росіяни планували поцілити ще однією ракетою, у тому числі задля знищення слідів застосування дрона.

Озброєння для агента забезпечив полковник УДО, який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90. СБУ зафіксувала як поїздки полковника УДО за дронами та вибухівкою до іншого регіону України, так і розмови потенційного виконавця теракту із «куратором» з фсб.

Спецоперація СБУ довела, що фсб є терористичною організацією. Адже ліквідації керівницва України планували співробітники 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби. Всі вони встановлені. Це —Максим Мішустін, Дмитро Перлін та Олексій Корнєв.

Зокрема, Перлін у січні 2022 року став куратором “кротів”, які були завербовані ще до повномасштабного вторгнення росії. До того часу ними “опікувався” його колега Олексій Корнєв.

Так, перед початком повномасштабної війни Корнєв провів низку законспірованих зустрічей із полковником УДО на території сусідніх європейських держав. Також за кордоном зазвичай передавались і кошти для агентів.

Наразі їм повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
▪️ ⁠ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту).

Підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Як стало відомо, полковника Андрія Гука затримали у Кончі-Заспі, де він має приватний будинок площею понад 500 квадратних метрів. Під час обшуку знайшли зброю, яка нібито пропала в УДО ще 24.02.22. Також знайшли докази роботи зі спецслужбами рф. Затримання відбулося у суботу.

Другого полковника Деркача затримали того ж дня на Сумщині – він туди вирушив на Великдень.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні