З кінця грудня до лютого ЗС рф запустили територією України 50 північнокорейських ракет KN-23 : Половина випущених по Україні ракет із КНДР вибухнула в повітрі

від Савицький Олексій
17 переглядів

Майже половина з північнокорейських ракет, які російські окупанти запускали по містах України, не досягла мети. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України у відповідь на запит агентства Reuters.

Последнее применение было зафиксировано 27 февраля. Как минимум половина ракет сбилась с траектории или вышла из строя, что говорит о низком качестве сборки, а также использовании дешёвых компонентов, применяемых в самих ракетах.

Такі результати змушують засумніватися як північнокорейське високоточне озброєння, адже KN-23 є одним із найновіших комплексів, який був поставлений на озброєння у 2019 році.

Унаслідок використання північнокорейських озброєнь на території України загинули 24 людини, ще 115 дістали поранення, також було пошкоджено житлові та промислові об’єкти.

В Офісі генпрокурора зазначили, що приблизно 50 ракет запустили із західних областей Росії, включно з Бєлгородською, Воронезькою та Курською областями. Водночас проводять розслідування для встановлення можливої присутності інструкторів із Пхеньяна на місцях пусків.

Як відомо, росія почала прямі поставки нафти до Північної Кореї попри санкції ООН, підписантом яких вона є. В обмін на нафту країна-агресорка отримує зброю, повідомиляло видання Financial Times.

Британський аналітичний центр Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI) оприлюднив супутникові знімки, на яких видно прибуття щонайменше п’ятьох танкерів КНДР до Східного порту у росії. Кораблі прибули в порт, розташований на Далекому Сході росії для тримання нафти.

Поставки з росії розпочалися 7 березня 2024 року. Вони є першими задокументованими прямими поставками з росії до КНДР з 2017 року. Зазначимо, тоді Рада безпеки ООН за згодою росії запровадила проти Північної Кореї санкції, які обмежують перевезення нафти у відповідь на тогочасні ядерні випробування КНДР.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні