Візит Штайнмаєра в Україну не відбувся. Чому це правильно?

від Юрій Гончаренко
5 переглядів

Візит Штайнмаєра в Україну не відбувся. Чому це правильно?

Щодо відмови Штайнмайеру у візиті в Україну, якщо це дійсно було так, як говорили на початку, а не подальші виправдовування.

Це сильний вчинок суб’єкта світової політики, яким є наразі Президент України. Це вікно можливостей в нього відкрилося завдяки героїчним Збройним Силам України та всьому українському народу.

Це вікно можливостей дозволяє не тільки посилати автора “формули Штайнмайера”, але й до певної межі диктувати умови на світовій арені. Бо саме Україна зараз стримує московського агресора, який, у випадку нашого падіння, одразу перейде до Польщі та країн Балтії.

Проте в цьому вікні можливостей кожен крок має бути дуже прорахованим. Бо Німеччина, як і США, схильні до “м’якої дії” щодо Путіна, тобто – санкції і мінімізація гостроти воєнних дій. Мінімізація жертв, щоб можна було продавати свою ліберальну концепцію “загальнолюдські цінності понад усе”.

Україна ж не має іншого шляху аніж битися на смерть. І для нас втягування в довгу боротьбу на виснаження росії, в нову холодну війну – смерть. Поступова втрата територій, можливо – всієї держави, з примарною надією на відродження коли росія впаде.

На щастя, є суб’єкти світової політики, які, з різних причин, але мають інший погляд на те, як треба діяти. Передовсім це, звісно, консерватори в Британії та особисто Борис Джонсон. Не останню роль грають і польські консерватори. Ці два центра сили (а Польща вже давно як мінімум регіональний лідер) демонструють неспроможність лібералів адекватно реагувати на екзистенціальні загрози світового рівня, які йдуть від путіна.

Ми, за допомогою передовсім цих країн, показали, що “другу армію світу” можна і треба успішно бити.

Саме після цього в процес були змушені включитися і США, і Німеччина, і інші. Зараз досить велика загроза є від того, що у Франції може стати президентом пропутінська соціал-популістка Ле Пен (прошу всіх моїх читачів не називати її правою, бо ідеологічно вона швидше ліва і близька до націонал-соціалізму). Якщо таке лихо у Франції станеться, то ця путінська агентура цілком зможе блокувати допомогу Україні в НАТО та ЄС.

Чи підуть через це європейці на демонтаж НАТО і ЄС? Навряд, хоча ці інституції, як і ООН, потребують перезапуску або ліквідації. Бо втратили все те, що закладено при їх створенні.

Світ після 24.02.2022 вже ніколи буде таким як раніше. Як і 01.09.1939 – це початок кінця попереднього світового порядку.

Україна має повне право займати в новому світоустрої достойне і важливе місце. Ми щодня виборюємо кров’ю це право на майбутнє. Наші воїни дозволяють Президенту робити те, що він робить. Поки що, попри те, що я ніколи не був фанатом Володимира Зеленського, він все робить правильно. І навіть перемовний трек поки що не є зрадою, якщо не слухати окремі заяви.

Про те, що було до війни, поговоримо після перемоги. А зараз я дуже бажаю Володимиру Зеленському не помилитися.

А формула Штайнмайера має йти за рускім карабльом. Так правильно…

You may also like

Leave a Comment

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні