Папа, ІПСО та інші неприємності

від Юрій Гончаренко
20 переглядів
Згенеровано нейромережею

Давно спостерігаю ситуацію цікавої ІПСО в інформаційному полі.

Задані параметри: вцілому підозрілий чувак Бергольо, відомий також як папа Римський. Хоча оцінку тут йому давати не хочу, але із своїх спостережень хочу тільки сказати одне – він яскравий випадок “не все так однозначно”, тобто чувак перебуває в ситуації “між”, тобто і вашим і нашим, але не на промосковській стороні, як багато тут почало заявляти.

Розвиток ситуації: вже більше року в нашому дірявому інфопросторі виникають і розкручуються теми, які явно скеровані на те, що ми його, папу, зненавиділи і т.д. Дуже схоже на те, як інформаційні вкиди про наших “поганих союзників”, “поганих поляків”, американців, трампів, байденів і т.д. Яка ціль, питаюсь я вас? Хіба не все зрозуміло? А тут читаєш сотні нерозумних виплесків про те, що українські римо-католики, греко-католики повинні порвати з Ватиканом (часто це пишуть люди взагалі непричетні як до цих Церков, так і релігії загалом, які в цьому нічого не тямлять), розганяються дивні віршики якогось рідновіра з Луцька, який приписують вже і Шевченку (найсмішніше, що перепощують цього рідновіра-язичника справжні віруючі християни, які не дуже хочуть вникнути в суть тексту цього творіння), люди це все репостять, змі ж жують це все і передають далі… Ну які ми молодці! Самі рубаємо гілку, на якій сидимо.

Схожа ситуація із останнім інтерв’ю Бергольо для швейцарського видання. Гуляють якісь дивні обрізані і зманіпульовані версії, які підхоплюють наші недо-ЗМІ. Уважніший розгляд показує, що наш інфопростір заполонили дешеві маніпуляції, скеровані на розбиття існуючих проукраїнських альянсів, зокрема і з такими складними “союзниками”, як діючий папа.

Висновки: якщо подивитись трохи уважніше, то вимальовується дещо інша картина, – папа Бергольо нам може і не друг, але і не ворог, і таким його робити не треба, принаймні поки що, нам і так їх поки що достатньо. Колись і до нього руки дійдуть, коли вже переможемо пацакню, розберемось тут з РПЦ, зрадниками і колаборантами, ухилянтами і дешевими політичними спекулянтами. Тоді буде час на недодрузів/недоворогів.

Я думаю вже всі думаючі люди давно зрозуміли, що такі персонажі як Ердоган, папа Бергольо, константинопольський патріарх Варфоломій, індійський очільник Моді намагаються бути лідерами і речниками глобального Півдня. Вони звичайно є більше на нашій стороні, як їхні конкуренти на цьому ринку – Бразилія, Китай чи Південна Африка наприклад. Тому вимагати від них чіткої проукраїнської і антиросійської політики було б глупим і смішним. В нас для них повинні бути інші завдання, про що можна поговорити наступного разу.

П.С. Для всіх обурених до глибини душі діями редіски Бергольо додам – якщо вас цікавить реація РКЦ/УГКЦ, Всеукраїнської ради Церков – просто погугліть і ви знайдете цілком гарні і гідні відповіді. Звичайно, там ніхто не використовує гострих слів, як би це нам не хотілось. Наші Церкви цілком достойно прореагували і тов.Бергольо думаю там гикнулось неодноразово. Наступного разу буде ще обережнішим. А в заяві УГКЦ взагалі сказано гарно: якщо комусь здається, що Україна має вивісити білий прапор, то краще йому піти посповідатись і покаятись.

П.П.С. Якось так мені подумалось на південному курорті… оце я вже букв набрав…

П.П.С. Окремо сміюсь з тих, які пишуть про гроші Путіна в Ватіканському банку – 100 мільярдів, коли в цифрах там обігу не перевищує на рік і 5 млрд.

Хтось розіграв дешеву гру, ви в неї граєте. Астанавітєсь!

П.П.П.С. Кому кортить все ж з кимось повоювати і пообурюватись – знайдіть вірних РПЦ (УПЦ-МП) і займіться ними. Їх не шкода, тому і вам буде веселіше і може щось корисне зробите 😊

Автор: Юрій Міндюк

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні