Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує візит у Францію

від Савицький Олексій
14 переглядів

Сі Цзіньпін поїде до Франції, щоб переконати європейські країни запросити росію на саміт у Швейцарії .

Про це повідомляє Politico, посилаючись на кількох високопосадовців у Паржі та Брюсселі.

Зазначається, що візит китайського лідера збігається з 60-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Парижем і Пекіном, оскільки Китай прагне відновити зіпсовані відносини з Європою через “безмежне партнерство” Сі Цзіньпіна з путіним.

Але настрій у Франції, швидше за все, буде іншим, ніж урочистостями, які відзначали 50-річчя двосторонніх відносин між двома країнами, сказав співрозмовник видання, знайомий з підготовкою до поїздки.

Як пише Politico з посиланням на свої джерела, Китай намагається переконати Європу дозволити росії сісти за стіл майбутніх мирних переговорів, можливо, у Швейцарії, інакше Пекін бойкотуватиме такі зустрічі.

За даними видання, це послання було посилено під час європейського турне спеціального посланника Китаю Лі Хуея на початку цього місяця, щоб обговорити майбутнє України.

За візитом, який планувався місяцями, уважно стежитимуть у Вашингтоні та європейських столицях. Крім того, канцлер Німеччини Олаф Шольц також вирушить до Китаю з візитом у квітні.

Як відомо, зустріч Сі і Макрона в Парижі відбудеться через рік після того, як французький президент відвідав Пекін і Гуанчжоу.

Також очікується, що президент Франції Емманюель Макрон відвідає Китай цього року. В Єлисейському палаці поки не підтвердили цей візит.

ЗМІ повідомляють, що путін у травні вирушить до Китаю на переговори із Сі Цзіньпіном, що може стати першою закордонною поїздкою путіна на новому президентському терміні

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні