Влада Бєлгородської області рф вирішила вивезти дев’ять тисяч дітей з регіону у зв’язку з періодичними обстрілами території

від Савицький Олексій
16 переглядів

Губернатор Бэлгородської області Гладков заявив, що місцева влада вивезе близько 9 тис. дітей з Бэлгорода, Бэлгородського району, Шебекинського округу, Грайворонського району. Перші 1200 дітей поїдуть 22 березня.

“Велику кількість сіл на сьогоднішній день ми відселяємо, зараз плануємо вивезення близько 9 тисяч дітей з Бєлгорода, Бєлгородського району, Шебекинського округу, Грайворонського району… 22 числа 1,2 тисячі дітей їдуть до Пензи, Тамбова та Калуги, до Ставропольського краю… Систему вибудувано”- заявив Гладков.

Також він додав, що Грайворонський округ Бэлгородської області знову знеструмлений внаслідок ранкових прильотів.

З 12 березня 2024 року в прикордонних районах Бєлгородської та Курської областей рф тривають бойові дії між російськими військовими і російськими добровольцями, які воюють на боці України: легіон “Свобода Росії”, РДК і “Сибірський батальйон”.

13 березня російські добровольці опублікували спільну заяву, де анонсували удари по військових позиціях рф у Бєлгороді та Курську та закликали місцевих жителів евакуюватися.

За даними української розвідки, влада Бєлгородської області рф вирішила проводити евакуацію місцевих жителів у зв’язку з військовими діями російських добровольців.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні