росія майже добудувала військовий порт на окупованій території Грузії в абхазькому місті Очамчире.

від Савицький Олексій
17 переглядів

Телеканал TV Pirveli повідомляє, що порт зможе приймати військові кораблі. Роботи там тривають безперервно. Грузинська сторона побоюється, що Москва може втягнути країну у війну, адже якщо російські кораблі швартуватимуться в порту, то це місце стане законною ціллю для атак України.

На опублікованих кадрах видно кілька забудов, в яких, імовірно, житимуть російські окупанти.

Щодо своєчасного завершення будівництва порту Росія заявила кілька десятиліть тому. Мета Москви – якомога швидше поставити російські військові кораблі в порт, пишуть кореспонденти.

“З 2023 року сепаратистський режим почне активно заявляти про те, що у 2024 році, тобто вже в цьому, має бути відкритий і введений в експлуатацію порт в Очамчирі, але вже як військовий порт, який прийматиме російські військові кораблі. Росіяни працюють, по всьому периметру рухається будівельна техніка, іде досить активний процес підготовки цього порту”, – заявив лідер антиокупаційного руху у Грузії Давид Кацарава.

На його думку, росія намагатиметься втягнути Грузію у війну, тому “не варто дивуватися, що українські морські безпілотники чи ракети досягнуть російських кораблів у порту в Очамчирі”.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні