СБУ затримала зрадника , який коригував авіаудари по Харкову

від Савицький Олексій
24 переглядів

На Харківщині СБУ викрила російського агента, який з перших днів повномасштабного вторгнення рф допомогав ворогу коригувати авіаудари по місту.

У перші дні повномасштабного вторгнення рф зловмисник розвідував місця базування та переміщення українських військ, які вели бої за обласний центр.

Найбільше його цікавили локації вогневих позицій комплексів протиповітряної оборони ЗСУ.

Така інформація була особливо цінною для окупантів. Це дозволяло російським бомбардувальникам завдавати удари по місту в обхід ППО”.

За даними слідства, ворожим агентом виявився житель Харківщини, якого ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну завербувала воєнна розвідка рф.

Владислав Мажаров – містянин, який був завербований рф до початку повномасштабної агресії проти України. Його близька родичка – командирка російського диверсійного загону “Ірбіс”, має позивний “Багіра”. Їй зрадник зливав позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ у Харкові. Відтак, окупанти мали змогу бомбардувати місто в обхід ППО.

Напередодні деокупації регіону зловмисник “заліг на дно”. Чоловін призупинив контакти з російською розвідкою та майже не виходив із власного будинку.

Правоохоронці повідомили йому про підозру в державній зраді. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні