Голова комітету начальників штабів Великої Британії Ентоні Радакін заявив, що Україна має намір посилити дальні удари по території росії.

від Савицький Олексій
11 переглядів

Україна має намір посилити дальні удари по території росії, оскільки приплив західної військової допомоги покликаний допомогти Києву діяти “набагато рішучішим чином”, заявив начальник штабу оборони Великобританії. Про це адмірал повідомив у інтерв’ю Financial Times.

Адмірал сер Тоні Радакін визнав, що оборона України перебуває у занепадницькому настрої, і країну чекає “важка” боротьба щодо відображення настання російських військ.

Однак глава оборонного відомства Великобританії, ключова постать у військовій підтримці Києва з боку Заходу, підкреслив, що такий похмурий “миттєвий знімок” конфлікту не дозволяє розпізнати більш тривалі тенденції, що складаються на користь Києва.

Адмірал наголосив, що до них відносяться останні пакети допомоги від США і Європи, все більш успішні удари України з далекої відстані, а також “повний провал Москви у спробі перекрити життєво важливий для Києва експорт зерна через Чорне море”.

“Небезпека будь-якого знімку в тому, що він не враховує, де ми знаходимося зараз і де знаходитимемося в найближчі кілька років”, – сказав Радакін і додав, що людям слід перестати “підносити росію” і вірити, що вона “якось” має великі переваги.

Радакін не висловив занепокоєння з приводу українських атак та диверсійних рейдів усередині росії. «Оскільки Україна набуває більше можливостей для далекого бою»… її здатність продовжувати глибокі операції [все частіше] стане особливістю конфлікту, сказав Радакін, додавши: “Вони безперечно мають ефект”.

Після кількох місяців невизначеності щодо стратегії Заходу в Україні Радакін із оптимізмом говорить про ситуацію, коли всі країни НАТО “говорять про те, щоб витратити більше грошей”.

На його думку, Україна оцінила останній раунд підтримки як допомогу в стабілізації становища, що погіршується.

“Не чекайте, що хтось публічно скаже: “Це план”, і тепер відбудеться A, B і C”, — сказав Радакін.

“Деякі елементи військового підходу України “приховані”…, деякі з них будуть продиктовані тактичною чи оперативною перевагою , а деякі також залежать від фундаментальніших аспектів”, — підкреслив він.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні