Європарламент не визнав вибори президента росії : У Європарламенті ухвалили, шо “вибори путіна” не можна вважати легітимними

від Савицький Олексій
22 переглядів

Європейський парламент 25 квітня на засіданні в Страсбурзі ухвалив резолюцію “Про недемократичні президентські вибори в Росії та їх нелегітимне поширення на окуповані території”. Резолюцію підтримала 493 депутати, 11 висловились “проти” та 18 утримались. Повідомляє пресслужба інституції.

У документі депутати доходять висновку, що так звані президентські вибори в росії були нелегітимними та недемократичними.

Як повідомляється, у резолюції рішуче засуджують всі виборчі порушення, вчинені режимом путіна під час так званих виборів президента росії 15-17 березня 2024 року, а також попередні тривалі та системні репресії та порушення громадянських і політичних прав;

У документі підкреслюється, що так звані президентські вибори в росії проходили в атмосфері страху та репресій, а також у контексті незаконної, неспровокованої та невиправданої агресивної війни проти України.

Між тим, Євродепутати закликають ЄС продовжувати активно підтримувати незалежні російські організації громадянського суспільства, незалежні ЗМІ та правозахисників, а також активно взаємодіяти з російською демократичною опозицією та надавати їй підтримку.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні