В ISW оцінили загрози для української оборони під Авдіївкою та Часовим Яром

від Савицький Олексій
36 переглядів

російські загарбники зосередили наступальні дії на місто Часів Яр у Донецькій області. Нині понад 20 тисяч рашистів ведуть штурм міста. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин.

За його словами, проти українських військових на ділянці фронту біля міста Часів Яр воюють підрозділи 217-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних сил росії.

На думку аналітиків, наступ ворога в районі Авдіївки спрямований на використання поки що лише можливостей для просування, тоді як їхня операція біля Часового Яру є “реальною загрозою захоплення міста”. Таке припущення висловили аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW)

Війська рф становлять реальну загрозу захоплення Часового Яру, хоча вони, можливо, не зможуть зробити це швидко.

Аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що російські наступальні операції на захід від Авдіївки можуть надати тактичні переваги. А російська наступальна операція із захоплення Часового Яру відкриває російським військам найближчі перспективи для оперативно значущого просування вперед.

російські війська в районі Авдіївки залишаються приблизно за 30 км від передбачуваної оперативної цілі – Покровська та приблизно за 17 км від відносно великих сіл на схід від цього райцентру.

Війська рф, які зараз перебувають на східній околиці Часового Яру, з березня 2024 року активізують зусилля із захоплення міста. Нині, вважають аналітики, вони пропонують окупантам “найближчі перспективи для значного в оперативному плані просування”, оскільки захоплення міста, ймовірно, “дозволить їм розпочати наступні операції” проти міст, які утворюють значний український оборонний пояс у Донецькій області.

російські війська, ймовірно спробують захопити якнайбільшу територію до того, як прибуття американської військової допомоги значно покращить оборонні можливості України найближчими тижнями. російське ж командування може активізувати наступ на північний захід від Авдіївки, оскільки цей район надає більше можливостей для завдання ударів, незважаючи на відносну оперативну незначущість цих досягнень

Навіть якщо російські тактичні успіхи змусять українські війська відступити на позиції далі на захід, нинішні російські успіхи на північний захід від Авдіївки навряд чи стануть оперативно значущими в найближчій перспективі.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні